Mental Aritmetik ve Zihinsel Gelişim

Abaküs ile Zihinden Matematik Eğitimi yani Mental Aritmetik Eğitimi uzak doğu ülkelerinde 3.000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Çağımızın en dahi toplumu olarak kabul edilen Japonya da Mental Aritmetik eğitimi ilkokullarda zorunlu olarak okutulmaktadır.

Mental Aritmetik eğitiminde kullanılan Abaküs sayesinde çocuklar somut kavramlar döneminde Matematik gibi soyut işlemleri somutlaştırarak yapabilmektedirler. Bu sayede Zihinsel Gelişimleri dengeli bir şekilde ilerlemektedir. Özellikle 5-12 yaş aralığındaki henüz ergenliğe girmemiş öğrencilere uygulanan bu eğitimle, çocukların beyin gelişimlerinin %80 - %90 oranında tamamlandığı bu en önemli dönemleri verimli bir şekilde geçirilmektedir.

Mental Aritmetik eğitimini alan bir çocuğun beyin gelişimi sağ lob ve sol lobun dengeli bir şekilde gelişimi sayesinde, her iki lob birbiriyle koordineli bir şekilde gelişimini sürdürür. Bu sayede bir çok insanda sadece bir lob gelişirken, Mental Aritmetik eğitimi alan bir çocukta iki lobda gelişim gösterdiği için diğerlerine göre daha büyük potansiyele sahip bir birey olur. Böylece bu bireylerde el-göz koordinasyonu ve çok yönlü düşünebilme yeteneği çok daha fazla olur.

Ülkemizde Mental Aritmetik Eğitimi, Mental Aritmetik Eğitim Merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Mental Aritmetik eğitimi yalnızca matematik kursu olarak düşünülmemelidir, bu eğitimi tamamlayarak Zihinsel Gelişimlerini tamamlamış bireyler sayesinde çok yönlü düşünebilme yeteneği kazanmış bir gelecek ülkemizi beklemektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Akiza Akademi | Akiza Eğitim - akiza, akiza akademi, akiza eğitim Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme